Vereséggel búcsúztunk

A négy meccsen legtöbb pontot szerző Újpest Bulldogs a négy meccsen legkevesebb pontot kapó Szombathely Crushers-t fogadta. A vendégek számára a presztízsen kívül nem bírt valódi téttel a találkozó - a múlt hétvégén ugyanis nemcsak továbbjutásukat, de csoportelsőségüket is bebiztosították Tatabányán -, ám a mieink számára annál inkább! A képlet egyszerű volt: a győzelem rájátszást, a vereség búcsút jelentett a Bulldogoknak. Ennek tudatában vágtunk neki az idény legfontosabb mérkőzésének.

Az első félidő alatt a játék képében is visszaköszönt a fent említett statisztika: a Bulldogs támadott, a Crushers védekezett. Ám hiába zajlott a mérkőzés jobbára a vendégek térfelén, nem születtek pontok. Szemmel láthatóan jól felkészültek egymásból a csapatok, mert két távoli újpesti mezőnygól kísérleten kívül nem adódott komoly pontszerzési lehetőség egyik oldalon sem. Nemcsak a híresen kemény vasi defence brillírozott a rangadón, az újpesti védelemre sem lehetett panasz: a Zúzóknak egyszer sem sikerült first down-t elérniük. A szünetbeli 0:0 így inkább a listavezető számára volt hízelgő eredmény.

A harmadik harmadban viszont fordult a kocka, és egy eladott labdát TD-re vitt vissza a szombathelyi defence, a jutalomrúgásukba viszont belepiszkált a falunk, így az kimaradt (0:6). A következő drive-ban ismét meggyűlt a bajunk a Crushers védelmével, akik egészen a saját end zone-unkig szorították vissza támadóinkat, majd a puntunk blokkolásával újabb 2 pontot tettek a táblára (0:8). A záró játékrészre a meccs igen feszültté vált. A mieink az utolsó pillanatig megalkuvás nélkül küzdöttek, de talán már fejben is elfáradtak a srácok, sok hiba csúszott a játékunkba, így szépíteni sem sikerült. A finisben még a vendégek támadó szekciója is szerzett 7 pontot, így kialakítván a 0:15-ös végeredményt. A Szombathely Crushers története során először győzte le az Újpest Bulldogs gárdáját, és ezzel hibátlanul zárta az alapszakaszt, a mieink számára pedig véget ért a szezon.

Köszönjük szurkolóinknak az egész éves biztatást, találkozzunk a ’18-as szezonban is!

Czuprik Zoltán, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: Nagyon szoros volt a mérkőzés, egy jó csapattal játszottunk, és a végére talán kicsit elfáradtunk. Azt gondolom, a srácok nagy utat tettek meg, hogy egy ilyen csapat ellen ilyen teljesítményt tudjanak nyújtani. Nyilván egy kicsivel több pontot kellett volna feltennünk a táblára ahhoz, hogy esélyünk legyen győzni…

A Berény Sport Divízió II Nyugati Csoport alapszakaszának végeredménye:

 

CSAPAT

GYŐZELEM

VERESÉG

DÖNTETLEN

SZERZETT PONTOK

KAPOTT PONTOK

1.

Szombathely Crushers

5

0

-

70

6

2.

Szekszárd Bad Bones

3

2

-

106

30

3.

Tatabánya Mustangs

3

2

-

65

86

4.

Budapest Titans

2

3

-

77

74

5.

Újpest Bulldogs

2

3

-

71

93

6.

Boda Troopers

0

5

-

31

131

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!some_text